- Homepage - - Johan Oldenkamp 11 juni 2017 - - Festival 21 & 22 Mei 2016 - - Deelnemers 2016 - - Organisatie - - Historie - - Belangrijke info - - Route - - Camping Het Amerveld - - Sponsors - - Contact - - Foto's - - Videos - - App - - Gastenboek -

 Hoe de Dag van Delen is ontstaan

In 2006 ben ik eens op een klein festival in het Zuiden van het land geweest. Het heette de dag buiten de tijd, welke gehanteerd werd door de Maya's en hun kalender. Het was een erg bijzondere dag. We stonden in een groot weiland, er waren een paar tenten en tipi's en voor de rest was het erg primitief. Heerlijk back to basic, want wat heeft een mens eigenlijk echt allemaal nodig? Ook al moesten we voor de toiletten een heel stuk lopen, we hadden het er graag voor over, want wat was er een heerlijke energie en wat waren de mensen allemaal vrolijk en blij. Je kon gewoon voelen dat het een bijzondere dag was en de workshops die er werden gegeven versterkten deze energie alleen maar. Ik besloot om ieder jaar af te dalen naar het puntje van het Zuiden om deze fantastische dag te kunnen ervaren.

Door mijn verhuizing naar het Noorden kwam het er alleen steeds niet van om aan deze dag te kunnen deelnemen, wat ik erg jammer vond. Toen op 3 januari 2010 kreeg ik opeens een beeld of visioen en ik voelde dat ik niet steeds naar het Zuiden moest proberen af te dalen om dit festival weer te ervaren, maar dat ik deze dag in het Noorden hoorde neer te gaan zetten. Er waren hier zoveel mensen die meer wilde weten over spiritualiteit, bewustwording, gezonde voeding, meditaties en noem maar op. Het voelde voor mij als een missie en zonder enige ervaring ging ik op pad om te zorgen dat deze bijzondere dag ook in het Noorden te vieren zou zijn.

Ik wilde een festival neerzetten, waarvan de entree erg laag was en de deelnemers gratis hun workshops aanboden in ruil voor PR, zodat het voor iedereen toegankelijk kon zijn. Dit is een dag waar we samen zijn, samen plezier maken, samen leren over bepaalde onderwerpen, verbonden zijn met elkaar en met de natuur en waar we samen delen. Vandaar dat ik gekozen heb voor de naam "de Dag van Delen".

 

Thema's van eerdere jaren

Het eerste thema in 2010 was de Dag buiten de tijd waar ruim 460 bezoekers op af zijn gekomen. Zonder enig budget en met geleende partytenten en materialen werd het een geweldige dag waar men genoot van de verbinding met elkaar. Het was voor mij de eerste keer dat ik een festival organiseerde en met hulp van een aantal sponsors, vrienden en kennissen kreeg de Dag van Delen vorm. Een festival welke door de mens en voor de mens georgaiseerd wordt zonder er winst op te maken.  

In 2011 was het thema Moeder Aarde en ondanks het minder goede weer zijn er rond de 200 bezoekers geweest die dag. Gewapend in regenjassen en kaplaarzen stoven ze het terrein op en het was een reinigende en bijzondere dag. Zo zie je maar dat alle weersomstandigheden zijn charmes heeft en ook dan de verbinding tussen de mens en de natuur zal blijven bestaan.

Het thema van 2012 was Liefde en na ruim een half jaar voorbereiding werd ook de derde Dag van Delen een enorm succes. Samen met het organisatieteam, vrijwilligers, deelnemers en de bezoekers hebben we er een fantastische dag van gemaakt en we waren gezegend met 11 sponsors die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt, waarvoor mijn dank erg groot is. Het weer kon niet beter zijn en wat hebben we met z’n allen genoten. Geweldige workshops voor jong en oud, mooie verhalen en ervaringen die bezoekers met elkaar deelden, kinderen die een heerlijke dag beleefden en kramen die de groene locatie opkleurden met prachtige stoffen, kleding en andere artikelen.

Leef je Leven, dat was het thema van 2013. Leef je Leven hoe jij dat wilt en doe kennis op over verschillende onderwerpen zoals biologische voeding, E-nummers, stralingen en elektro smog en meer. Het was een mooi festival en de dag was zonnig, warm en bezoekers deelde ook op deze dag kennis, eten en gezelligheid.

Op zondag 27 juli 2014 vond de Dag van Delen voor de vijfde maal plaats met als thema Inspiratie en wat hebben we het gevierd! Prachtig weer, geweldige auteurs reisden vanuit de andere kant van Nederland om hun kennis te delen met de bezoekers en hun boeken te signeren, mooie kramen met fantastische artikelen en geweldige workshops! Doordat het midden in de bouwvak viel, waren er minder bezoekers dan verwacht, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer was bijzonder, aangenaam en sereen. Bezoekers bedankten ons met tranen in hun ogen wat ons ontroerde en raakte. Ons doel om mensen samen te brengen, een mooie dag te bezorgen en kennis te laten stromen en delen is wederom gelukt.

Voor het eerst hebben we op zondag 25 januari 2015 het Winter Event georganiseerd. We wilde graag iets organiseren wat te onderscheiden was van een beurs. Gastvrijheid stond voorop dus er waren voor iedereen gratis appels te nuttigen, overal stonden mooie vazen en bloemstukken, we hadden tussen de middag weer een meditatie en diverse lezingen vonden plaats. Dit was allemaal in een zaal, waardoor de bezoeker en deelnemer van alles kon genieten en natuurlijk kreeg iedere bezoeker weer een mooi bedankje van ons mee. We zijn blij met de opkomst en kijken er naar uit om het volgend jaar weer een Winter Event te organiseren. Juist zo midden in de winter is het wel lekker om weer op te laden na de feestdagen en de kou. Met die visie is het Winter Event tot stand gekomen.

Voor het eerst vondt het Festival twee dagen plaats en ook twee maanden eerder dan andersen wel op 30 en 31 mei 2015.  Wat een weekend... We hebben vanaf vrijdagavond tenten van de storm willen redden, er een aantal malen achteraan gerend en ze weer geplaatst en extra beveiligd, maar het weer was ons niet gunstig gestemd dit jaar. Jammer! Heel erg jammer. Toch brak op zaterdagmiddag opeens de zon nog even door en hebben we tot in de avond heerlijk weer gehad en de sfeer was erg goed.Alle deelnemers hebben ons erg gesteund en zijn met ons op het terrein gebleven terwijl we samen probeerde de stormen te trotseren. Iedereen is gebleven en heeft geholpen, totdat Marco en ik het gevoel kregen dat het dan toch echt klaar was. Op zondagmiddag beëindigde we met pijn in ons hart het festival, om de veiligheid van alle deelnemers, standhouders, vrijwilligers, bezoekers en ons gezin te waarborgen.

Ondanks alles hebben we ook genoten van de mooie mensen die op ons pad zijn gekomen en hebben we mogen ervaren dat de deelnemers, standhouders, vrijwilligers en beveiligers ook echt gedeeld hebben en ons niet hebben laten zitten. Wij zijn hier erg dankbaar voor. Deze week nog opruimen, schoonmaken, alle spullen uitzoeken en alles inpakken voor het volgend jaar, want ook dan zal de Dag van Delen weer plaatsvinden!


Wij willen graag iedereen bedanken die mee heeft gewerkt aan het festival! Alle deelnemers, familieleden, vrienden, bedrijven, standhouders, sponsors, bezoekers... Fijn dat jullie er waren. Voor het festival, voor elkaar, maar zeker ook voor ons! Zoals ons logo al laat zien, wij delen vanuit ons hart en hopen op een opwaartse spiraal en positieve flow en groei. Dat is ons doel, samen met mensen zorgen voor een verbinding welke niet gericht zijn op het materiële, maar op gevoel, je hart en samenwerking. Er voor elkaar zijn. Wij weten nu op wie we kunnen bouwen! Heel erg bedankt hiervoor. Liefs Marco en Indra, Krista, Marijke, Wynoah