Festival 21 & 22 Mei 2016

- Homepage - - Johan Oldenkamp 11 juni 2017 - - Festival 21 & 22 Mei 2016 - - Deelnemers 2016 - - Organisatie - - Historie - - Belangrijke info - - Route - - Camping Het Amerveld - - Sponsors - - Contact - - Foto's - - Videos - - App - - Gastenboek -

Op zaterdag 21 en zondag 22 Mei 2016 vondt het geweldige Festival  de Dag van Delen voor de 7e keer plaats. Hieronder het verhaal over het ontstaan van dit bewustzijnsfestival welke als één van de eerste al 7 keer is georganiseerd. Volgend jaar zal er een jaartje overgeslagen worden, dit niet alleen omdat Marco en Indra gaan trouwen en zich volledig met deze voorbereidingen willen bezig houden, maar ook omdat ze onder een andere naam verder gaan en met een nieuw concept. Hierover meer in het najaar van 2016. Op deze website zal ook onze nieuwe website gepresenteerd staan voorzien van een link.


        

 

De laatste Dag van Delen,

Op 3 januari 2010 is het idee ontstaan om het Festival de Dag van Delen te organiseren. Vanuit mijn hart en gevoel wilde ik proberen om mensen bij elkaar te brengen zodat kennis en bewustwording verspreidt en gedeeld konden worden, door middel van workshops en lezingen van vakbekwame therapeuten, auteurs en anderen. Zoals de foto’s en video’s op de website al aangeven, hebben we prachtige, hilarische, leuke en gezellige momenten gehad en zijn we inmiddels uitgegroeid tot een tweedaags festival.

I had a dream… Dat is waar! Mijn droom was een festival neer te zetten waar delen centraal stond in plaats van geld en vanuit een commercieel oogpunt er beter van te worden. Dit is een tijdje gelukt, maar door de minder financiële tijden, waar eigenlijk iedereen wel mee te maken heeft gehad afgelopen jaren, lukte het niet meer om deze visie volledig na te streven. Een boterham moet verdient worden en daar is in het huidige bewustzijn van veel mensen toch geld voor nodig. De laatste jaren zijn we behoorlijk erbij ingeschoten en is een aantal keer ons eigen geld er totaal in verdwenen. Ook de 15 tenten die we zelf hadden aangeschaft zijn vorig jaar door de storm compleet verwoest, wat ons veel schade heeft opgeleverd. Het begon steeds meer op de Dag van Geven te lijken en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Dit jaar moeten we weer opnieuw beginnen met investeren en we hebben dan ook echt getwijfeld of we dit wel wilde en konden. De vele mooie reacties die we het vorig jaar kregen hebben ervoor gezorgd dat we het toch doorzetten en het thema is dan ook Back to Basic.

Door de jaren heen is er veel veranderd. In 2010 ben ik in mijn eentje begonnen met het organiseren van het Festival en nu het voor de 7e keer plaatsvindt zijn we een gezin van 5 personen. Marco en ik dragen veel zorg aan dit festival net als onze meiden. Omdat de energie van de Dag van Delen niet meer hetzelfde voelt als in het begin, hebben we besloten dat dit het laatste jaar gaat worden. Het is voor mij een erg dubbel gevoel en ik wordt bij de gedachte dat het nu voor het laatst is eigenlijk best verdrietig. Toch weet ik, vooral na het vorig jaar, dat mijn doel bereikt is. Het delen hebben we vorig jaar echt mogen ervaren. We trotseerde de storm en probeerde er het beste van te maken, op zondag stortte Marco en ik in de middag in omdat we het festival moesten beëindigen i.v.m. de weeromstandigheden en wat deed het ons pijn om al die maanden werk voor niets gedaan te hebben. Tenminste zo voelde het op dat moment, maar wat er daarna gebeurde was geweldig! De standhouders en deelnemers hadden allemaal geld bij elkaar gelegd om ons een beetje uit de schade te helpen, iedereen bleef tot het eind om ons bij te staan en om (voor het eerst) samen en met z’n allen het festivalterrein af te breken en de samenhorigheid was enorm te voelen. Achteraf wisten we dat we ons doel bereikt hadden, alleen op een andere manier dan we zelf ooit gedacht hadden. Er werd nog wel degelijk gedeeld! Aan iedereen nogmaals onze hartelijke dank hiervoor! Door jullie hebben we de kracht gevonden om dit jaar nog éénmaal de Dag van Delen te organiseren.

Ondanks we ons mooie festival af gaan sluiten staan er voor 2017 leuke andere zaken in de planning, waaronder ook een ander Festival! Dit gaat wel anders worden dan de Dag van Delen en ook gaan we een eigen onderneming starten, waaronder dit Festival gaat vallen. We willen niet meer vanuit ons eigen geld hieraan beginnen en als onderneming zijn er toch veel voordelen wat het makkelijker maakt om iets neer te zetten. Op het festival zullen we onze nieuwe naam en nieuwe plannen bekend maken.

We hebben dit jaar ervoor gekozen om de entreeprijs fors te verlagen, zodat iedereen erbij kan zijn die dit wilt. De workshops worden niet meer kosteloos gegeven, maar er mag een kleine vergoeding van maximaal € 10,- gevraagd worden. Voor de lunch hebben we weer huisgemaakte biologische salades en broodjes en op zaterdagavond zal er een BBQ plaatsvinden met uitsluitend biologisch vlees en huisgemaakte biologische saté en salades. Uiteraard hebben we een aparte BBQ waar de vegetariër ook heerlijk van groenten spiesjes, vegaburgers e.d. kan genieten. Onder genot van een drankje en muziek zullen we samen eten en er een gezellige avond van maken.

Wil jij hierbij zijn, koop je kaartje dan in de voorverkoop via www.dedagvandelen.nl en mocht je als deelnemer of standhouder nog één keer mee willen delen, stuur dan via het contactformulier op de website je bericht.

We hopen dat we je mogen begroeten op dit fantastische festival en we het samen met jou mogen afsluiten!

Lieve groet,
 
Marco & Indra
Krista, Marijke, Wynoah